wiejski twaróg, czekoladowy spód, sos truskawkowy
Tequila, likier Cointreau, sok z cytryny
Gin Bombay Sapphire, Kinley Tonic
Martini Extra Dry, Tonic Kinley
Martini Bianco, Martini Prosecco, sok z limonki
Martini Riserva Rubino, Bombay Saphhire, bitter
Wódka Beluga, Original Peachtree, świeży sok z grapefruita, świeży sok z cytryny, syrop cukrowy * Koktajl przyrządzony według autorskiej receptury hollywoodzkiej gwiazdy Bruce’a Willisa, którą przekazał w trakcie pamiętnej wizyty w Czerwonym Wieprzu w czerwcu 2010 roku.
Z kiełbasą myśliwską, skwarkami, jabłkiem i cebulą, podawany z chlebem naszego wypieku i kwaszonym ogórkiem
Podawane z marynowanymi kurkami, podgrzybkami i octem kurkowym *przyrządzane wg oryginalnej receptury z Baru Mlecznego „Magda”, który funkcjonował w tym miejscu w latach 70-tych *doskonale smakuje z kieliszkiem Chrzanówki
Z siekaną cebulą i gotowanym ziemniakiem
Z tartym jabłkiem, porem, gotowanym ziemniakiem i siekaną cebulą
Pieczony w otoczce z wędzonego boczku, przyprawiany jałowcem i rozmarynem, podawany z marynatami i leśną żurawiną
Łosoś marynowany w soku z cytryny ze świeżym ogórkiem i miodowo-musztardowym winegretem
Z soczystej deputowanej polędwicy wołowej, serwowany z żółtkiem, ogórkiem kiszonym, cebulą, kaparami i musztardą, doprawiany czarnym pieprzem i oliwą
Schab karkowy, schab środkowy, rolada z boczku, rostbef pasztet z dzika, sos tatarski, tarty chrzan, musztarda, marynaty
Marynowane plastry polędwicy, nasz autorski krem z białej trufli, kapary, ser Bursztyn (dojrzewający 12 m-cy), rukola, emulsja z musztardy, ziołowa grzanka
Mieszane sałaty i warzywa sezonowe, sos vinaigrrette
rukola, krucha sałata rzymska z sosem anchois, podawana z chrupiącą grzanką, posypana płatkami sera Bursztyn (dojrzewający 12 m-cy) do wyboru: * z kurczakiem + 11,90 zł * z krewetkami + 19,90 zł
mieszane sałaty, pomidory, ogórki, oliwki, ser Feta, suszone pomidory, czerwona cebula, oliwa z oliwek
kozi ser zapiekany na chrupiących faworkach, z suszonymi na słońcu pomidorami i delikatnie pikantnym dressingiem, z dodatkiem czosnku i papryczek piri-piri, podawany na liściach zielonej sałaty
rukola, kapary, szalotka, balsamico, ser Bursztyn (dojrzewający 12 m-cy)
Najlepiej smakują z kubkiem czerwonego barszczu
Wypełnione wiejskim twarogiem i ziemniakami, okraszone duszoną cebulą
Nadziewane farszem z duszonej cielęciny, serwowane ze skwarkami z wędzonego boczku i duszoną cebulą
Podawane z sosem śmietanowo – koperkowym
Serwowane na gorącej patelni, w sosie z białego wina, z dodatkiem czosnku, papryki i pikantnej czuszki, podawane z chrupiącą grzanką ziołową i chlebem naszego wypieku
Z najlepszej polskiej polędwicy wołowej, duszonej w pomidorach, cebuli i grzybach, podawany z chrupiącym chlebem naszego wypieku
Zestaw zakąsek piwnych: grillowane polędwiczki z kurczaka, panierowany ser konecki, krążki cebulowe, chrupiący boczek i pieczone kabanosy, podawane z sosami: czosnkowym i pikantnym z pomidorów oraz siekanych warzyw
Doskonały do pierogów! (wege)
Warzony na kurze z wolnego wybiegu i warzywach, z ręcznie wyrabianym makaronem
Duszone na maśle boczniaki, gotowane w wegetariańskim bulionie z warzywami korzeniowymi i majerankiem
barszcz czerwony zabielany śmietaną, podawany z talerzykiem tłuczonych ziemniaków okraszonych chrupiącymi skwarkami *ulubiona zupa budowniczych trasy W-Z. Krzepi, dodaje siły i energii
delikatny krem truflowy, z pieczonym kurczakiem, płatkami Grana Padano i pikantnymi grzankami oliwkowo - truflowymi
na prawdziwkach i wędzonce, z jajem i wiejską białą kiełbasą, doprawiany tartym chrzanem i majerankiem
przyrządzane w tradycyjnym, staro-warszawskim stylu, podawane z grzankami zapiekanymi pod żółtym serem
Przygotowane z certyfikowanej wieprzowiny QAFP, serwowane w trzech odsłonach: w pumperniklu, pestkach dyni i słonecznika oraz klasycznej z tartą bułką, podawane z puree ziemniaczanym i zielonym groszkiem
Duży, soczysty i chrupiący, podawany z domową mizerią
Nadziewany pieczarkami, serem Mimolette, natką pietruszki i czosnkiem
Bułka naszego wypieku, ser Cheddar, świeże warzywa, chrupiący boczek, musztarda miodowa, cebula, sałata, domowe frytki ręcznie cięte
Zacna porcja (750g) marynowanych w beczce i pieczonych w piecu żeber, podawana na drewnianej desce, z opiekanymi ziemniakami, zestawem sosów oraz domowymi marynatami
Pół kurczaka zagrodowego, pieczonego jak w latach 70-tych na głównym warszawskim Bazarze Różyckiego, podawany z surówką z białej kapusty oraz autorskimi sosami: śliwkowym BBQ i musztardowym
Pieczona w piecu, w bawarskim sosie karmelowo-piwnym, podawana z zasmażaną kapustą, przyrządzana wg staroenerdowskiej receptury babci Ericha Honeckera – przywódcy NRD
Eksportowa wołowina marynowana w jałowcu i trawie żubrowej, nadziewana grzybami, boczkiem i gorczycą, podawana w sosie z leśnych grzybów
Pół kaczki berberyjskiej, leżakowanej w morskiej soli z czosnkiem i majerankiem, serwowanej z sosem z polskich wiśni, pieczonym jabłkiem i duszonymi buraczkami
soczysty stek z wykwintnej polędwicy wołowej rasy „Limousine” na sosie koniakowo-pieprzowym, podlewanym oryginalną rumuńską brandy * ulubione danie Prezydenta Rumunii Nicolae Ceausescu
Marynowany w cytrynie i czosnku filet z łososia, podawany z blanszowanym szpinakiem oraz sosem z białego wina
wypiekana z jesiennych jabłek Antonówka i Szara Reneta, podawana z lodami waniliowymi
pieczony na parze, wg naszej autorskiej receptury, z wiejskiego sera, śmietany i belgijskiej białej czekolady
przyrządzany przez naszego cukiernika, wg oryginalnej francuskiej receptury, podawany w towarzystwie owoców sezonowych
ulubiony deser Fidela Castro - pieczona w ceramicznym piecu beza migdałowa, wypełniona aksamitnym kremem waniliowym, aromatyzowanym nutą kubańskiego rumu, wyrabiana na bazie syropu trzcinowego i prażonych migdałów, podawana na czerwonej, truskawkowej gwieździe
Kontakt
ul. Żelazna 68, Warszawa
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Sobota
Niedziela
12:00 – 24:00
12:00 – 24:00
12:00 – 24:00
12:00 – 24:00
12:00 – 24:00
12:00 – 24:00
12:00 – 24:00
Copyrights © Czerwony Wieprz 2021