Tequila, likier Cointreau, sok z cytryny
Gin Bombay Sapphire, Tonic Kinley
Martini Extra Dry, Tonic Kinley
Martini Bianco, Martini Prosecco, sok z limonki
Martini Riserva Rubino, Bombay Saphhire, bitter
Wódka Belvedere Pure, Original Peachtree, świeży sok z grapefruita, świeży sok z cytryny, syrop cukrowy * Koktajl przyrządzony według autorskiej receptury hollywoodzkiej gwiazdy Bruce’a Willisa, którą przekazał w trakcie pamiętnej wizyty w "Czerwonym Wieprzu" w czerwcu 2010 roku.
z kiełbasą myśliwską, skwarkami, jabłkiem i cebulą, podawany z chlebem naszego wypieku i kiszonym ogórkiem z Hajnówki
Podawane z marynowanymi kurkami, podgrzybkami i octem kurkowym *przyrządzane wg oryginalnej receptury z Baru Mlecznego „Magda”, który funkcjonował w tym miejscu w latach 70-tych *doskonale smakuje z kieliszkiem Chrzanówki
z siekaną cebulą i gotowanym ziemniakiem
z tartym jabłkiem, porem i gotowanym ziemniakiem
pieczony w plastrach wędzonego boczku, przyprawiany jałowcem i rozmarynem, podawany z domowymi marynatami i leśną żurawiną
siekane pomidory i avocado, z rukolą, owocem kaparu, szalotką, balsamico i płatkami sera Bursztyn (dojrzewający 12 m-cy)
łosoś marynowany w soku z cytryny i miodzie ze świeżym ogórkiem, zielonym pieprzem i miodowo-musztardowym winegretem
z sezonowanej wołowiny, serwowany z żółtkiem, ogórkiem kiszonym, cebulą, kaparami i musztardą, doprawiany czarnym pieprzem i oliwą z oliwek
rostbef wołowy z Angusa, schab karkowy, schab środkowy, rolada z boczku z Mangalicy, pasztet z dziczyzny, podwędzana pasztetowa, sos tatarski, tarty chrzan, musztarda Sarepska, domowe marynaty
mieszane sałaty i warzywa sezonowe, sos winegret
krucha sałata rzymska z sosem anchois, podawana z chrupiącą grzanką, posypana płatkami sera Bursztyn (dojrzewający 12 m-cy) do wyboru: * z kurczakiem zagrodowym + 14 zł * z krewetkami + 21 zł
mieszane sałaty, pomidory, ogórki, oliwki, ser Feta, suszone pomidory, czerwona cebula, oliwa z oliwek
kozi ser zapiekany na chrupiących faworkach, podawany na liściach zielonej sałaty, z suszonymi na słońcu pomidorami i delikatnie pikantnym dressingiem, z dodatkiem czosnku i papryczek piri-piri
Najlepiej smakują z kubkiem czerwonego barszczu
wypełnione wiejskim twarogiem i ziemniakami, okraszone duszoną cebulą
nadziewane farszem z duszonej cielęciny, serwowane ze skwarkami z wędzonego boczku i duszoną cebulą
podawane z sosem śmietanowo – koperkowym
tradycyjna biała z majerankiem, wieprzowa z szynki QAFP, tarty chrzan, musztarda Sarepska, chrupiący chleb naszego wypieku
domowa kaszanka, duszona cebula z majerankiem i musztardą francuską, sos demi - glace z zielonym pieprzem, emulsja z musztardy Sarepskiej
serwowane na gorącej patelni, w sosie winno-maślanym, z czosnkiem, papryką i pikantną czuszką, podawane z chrupiącą ziołową grzanką
z wołowiny Black Angus, duszonej w pomidorach, cebuli i grzybach, podawany z chrupiącym chlebem naszego wypieku
zestaw zakąsek: grillowane żeberka wieprzowe, duet polskich kiełbas, polędwiczki z kurczaka, pieczone kabanosy, chrupiący boczek, panierowany ser Konecki, krążki cebulowe podawane z domowymi sosami: śliwkowym BBQ i pikantnym z Harrisą
Doskonały do pierogów! (wege)
warzony na wiejskiej kurze, z piersią kurczaka i ręcznie wyrabianym makaronem
domowa pomidorowa na bulionie drobiowym ze świeżo przetartymi pomidorami i kremową śmietanką, z ręcznie wyrabianym makaronem
siekane boczniaki, gotowane w bulionie z warzywami korzeniowymi i majerankiem, wegetariańska interpretacja tradycyjnych flaków wołowych
barszcz czerwony zabielany śmietaną, podawany z talerzykiem tłuczonych ziemniaków okraszonych chrupiącymi skwarkami *ulubiona zupa budowniczych trasy W-Z. Krzepi, dodaje siły i energii
przyrządzane w staro-warszawskim stylu, podawane z chrupiącą grzanką ziołową, zapiekaną pod żółtym serem
na prawdziwkach i wędzonce, z jajkiem i wiejską białą kiełbasą, doprawiany tartym chrzanem i majerankiem * doskonale smakuje z kieliszkiem Chrzanówki"
z certyfikowanej wieprzowiny QAFP, smażone na smalcu z Mangalicy, podawane z zasmażanymi buraczkami
grillowana wołowina Black Angus w bułce naszego wypieku, z serem Cheddar, chrupiącym boczkiem i świeżymi warzywami
duży, soczysty i chrupiący, podawany z domową mizerią
pierś kurczaka zagrodowego nadziewana pieczarkami, serem Mimolette, natką pietruszki i czosnkiem
zacna porcja (750g) marynowanych w beczce i pieczonych w piecu żeber, podawana na drewnianej desce, z zestawem sosów oraz domowymi marynatami
pół kurczaka zagrodowego, pieczonego jak w latach 70-tych na głównym warszawskim Bazarze Różyckiego, podawany z surówką z białej kapusty oraz autorskimi sosami: śliwkowym BBQ i pikantnym sosem z Harrisą
pieczona w piecu, w bawarskim sosie karmelowo-piwnym, podawana z zasmażaną kapustą, przyrządzana wg staroenerdowskiej receptury babci Ericha Honeckera – przywódcy NRD * doskonale smakuje z kieliszkiem Chrzanówki
eksportowa wołowina Black Angus marynowana w jałowcu i trawie żubrowej, nadziewana grzybami, boczkiem i gorczycą, podawana w sosie z leśnych grzybów * Popisowe danie naczelnego wodza Jugosławii Marszałka Josipa Broz Tito, które osobiście przyrządzał po słynnych polowaniach w Puszczy Białowieskiej, gdzie do dziś stoi jego szałas myśliwski zwany „titówką”.
pół kaczki berberyjskiej, leżakowanej w morskiej soli z czosnkiem i majerankiem, serwowanej z sosem z polskich wiśni, pieczonym jabłkiem i duszonymi buraczkami
soczysty stek z wykwintnej polędwicy wołowej rasy „Limousine” na sosie koniakowo-pieprzowym, podlewanym oryginalną rumuńską brandy * ulubione danie Prezydenta Rumunii Nicolae Ceausescu
marynowany w cytrynie i czosnku filet z łososia, podawany z blanszowanym szpinakiem oraz sosem z białego wina
pieczony na parze, wg naszej autorskiej receptury, z wiejskiego sera, śmietany i belgijskiej białej czekolady
wypiekana z jesiennych jabłek Antonówka i Szara Reneta, podawana z lodami waniliowymi
duet musów z białej i ciemnej belgijskiej czekolady, podawany z konfitura z leśnych jagód i lodami waniliowymi
przyrządzany przez naszego Cukiernika, według oryginalnej staro-francuskiej receptury, na wiejskich jajkach i tartej wanilii, zapiekany pod palonym karmelem
ulubiony deser Fidela Castro - pieczona w ceramicznym piecu beza migdałowa, wypełniona aksamitnym kremem waniliowym, aromatyzowanym nutą kubańskiego rumu, wyrabiana na bazie syropu trzcinowego i prażonych migdałów, podawana na czerwonej, truskawkowej gwieździe
Kontakt
ul. Żelazna 68, Warszawa
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Sobota
Niedziela
12:00 – 24:00
12:00 – 24:00
12:00 – 24:00
12:00 – 24:00
12:00 – 24:00
12:00 – 24:00
12:00 – 24:00
Copyrights © Czerwony Wieprz 2021